To już kolejny przepis na wafle przekładane masą. Lubie je robić, ponieważ są smaczne i nie wymagają dużo pracy. Tym razem postawiłem na zieleń, która bierze się z galaretki agrestowej. Wafle są bardzo przyjemne. Na blogu znajdziecie też przepis na wafle z masą cytrynową. Zachęcam do zapoznania się z przepisami ;)
Składniki:
- 200 g (1 kostka) masła
- 100 g cukru
- 200 g kwaśnej śmietany 18%
- 1 opakowanie galaretki agrestowej
- 1/2 szklanki mleka w proszku
- opakowanie kwadratowych wafli (u mnie o wymiarach 29 x 29 cm)
Wystudzoną masą przełóż wafle. Ja zawsze smaruje tę stronę z mniejszymi wgłębieniami i przykrywam stroną z większymi wgłębieniami. Wafla należy równomiernie obciążyć.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz